Svetlana Dukule vs Stacy Sykora

06.06.12

500 metrus pirms galamērķa volejbola kluba autobusa šoferis lietus laikā nespēja novaldīt stūri un autobuss apgāzās uz sāniem. Izbira logi un volejbolistes tika izmētātas. Pēc pirmā izbīļa un šoka... spēlētājas tomēr varēja justies nosacīti laimīgas, jo tika cauri ar nobrāzumiem un sasitumiem, izņemot kādu, kurai bija lauzta roka... Bet kur tad palika viņa?? Viņu atrada guļam ar seju peļķē... Kāds garāmbraucējs piedāvājās aizvest uz slimnīcu. Divu spēlētāju pavadībā viņa tika nogādāta hospitālī. Sākotnēji likās - nekas sevišķs nav noticis, tomēr drīz vien stāvoklis strauji pasliktinājās. Ar slēgto galvas traumu viņa sabija slimnīcā trīs nedēļas, t.sk. 3 dienas mākslīgajā komā. Notikušo avāriju viņa neatcerējās. No prognozēm ārsti izvairījās.

Svetlana Dukule 01.06.12
no kreisās : Līva Brīvule, Svetlana Dukule, Dagnija Mediņa

Pēc 9 mēnešu rehabilitācijas... 2012. gada janvārī ASV ilggadējā labākā libero Stacy Sykora atsāka spēlēt, turklāt tajā pašā brazīļu Volei Futuro klubā. Ārēji nekas neliecināja par notikušo avāriju. 2012. gada pavasarī Stacy Sykora tika iekļauta 25 kandidāšu sarakstā, kas pretendēs uz iekļūšanu ASV izlasē startam Olimpiskajās spēlēs 2008. gada augustā. Protams, šobrīd viņa nav tik labā formā, lai reāli cerētu tikt izlases sastāvā, bet varbūt galvenais treneris var atļauties skaistu žestu... 2012. gada maija beigās parādījās ziņa, ka nākamsezon Stacy Sykora spēlēs itāļu Urbino klubā.


Kas notika ar mūsu zvaigzni, nebija publiski zināms. Pasportū gāja koveridžs par viņu, bet tad pēkšņi - cauri. Francijas līgas 2011. gada playoff Svetlana Dukule (86 193 middle blocker) vēl spēlēja, tomēr mūsu mēdiji viņu jau bija noņēmuši no sava radāra. Pēc tam SA rudens numurā stāvēja info, ka viņa nevar uzsākt sezonu traumas dēļ. Zvanoties pa kaut kādiem telefoniem, 23.04.12 viena volejbola persona pavēstīja, ka Dukule bija iekļuvusi avārijā... 26.04.12 Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Leitis teica, ka tagad Dukule it kā var spēlēt, bet tiklīdz viņai liek virsū lielākas slodzes, tā ir problēmas, un viņa pat domā mest mieru. 15.05.12 Viņas franču fans "le coq gaulois" kļuva par pirmo, kas publiskoja autoavāriju. 01.06.12 Dukules pirmais treneris Ilmārs Pūliņš teica, ka pie viņa Valmieras komandā Svetlana spēlē kā libero (!), tomēr ar tādiem kāju lūzumiem, kādi bija, viņa visticamāk nevarēs atgriezties savā iepriekšējā līmenī, šoruden varbūt dosies strādāt uz Ameriku.