Sieviešu Volejbola Jumtalapa ir palaista!

21.03.12

Sveiciens visiem sieviešu volejbola esošajiem un topošajiem faniem!

Iepriekšējos 8 gados taisīju Sieviešu basketbola Jumtalapu. Ne jau tāpēc, ka ļoti patika basketbols vai sieviešu sports. Līdz liktenīgajam 2004. gadam fanoju par dažādiem sportiem. Tad nu 2004. gadā sapratu, ka sieviešu basketbola izlasei ir liela perspektīva, tāpēc nolēmu pievērsties ekskluzīvi tai! Laikā no 2004. līdz 2011. gadam MANA iemīļotā izlase mūsu valstī bija panākumiem bagātākā komanda.

Šobrīd sieviešu basketbola izlases ziedu laiki lēnām sāk pazust aiz muguras, tāpēc ir jāmeklē jauni izaicinājumi. Šeit īsti vietā ir ziņa par Latvijas Sieviešu volejbola izlases atjaunošanu 2012. gadā! Protams, šo perspektīvu nevajag salīdzināt ar iepriekš minēto. Un tomēr mūsu sieviešu volejbola izlasei ir cerības kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Olga Ativi (exTočko) ir viena no labākajām Eiropas volejbolistēm (gandrīz kā Jēkabsone basketbolā). Jaunā zvaigzne Jekaterina Stepanova nupat Amerikā iekļuva NCAA Final Four (tādam panākumam nav gluži tas pats svars kā basketbolā, bet nu tomēr basketbolā mūsējās vispār pat reti tiek līdz NCAA playoff pirmajai kārtai) un mūsu Stepanova tika iekļauta All-American otrajā izlasē (basketbolā mūsējās nekad nav tikušas tik atzītas). Jumtalapa domā, ka tieši Stepanova būs izlases atslēgas spēlētāja. Ativi jebkurā gadījumā būs labākā, bet ar viņas pūlēm vien būs par maz. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi, lai pārējās spēlētājas atzīst arī Stepanovas autoritāti (šajā ziņā basketbola EČ-2011 mūsu Babkinai bija lielas problēmas - pretējā gadījumā izlases izcīnītā vieta noteikti būtu augstāka).

EČ kvalifikācijā 2012. gada 12. un 20. maijā Sieviešu volejbola izlases pirmā pretiniece būs Kipra. Sākumā mūsu izlasei noteikti būs grūtības ar saskaņu un saspēlētību, kas arī volejbolā ir ļoti svarīgs panākumu stūrakmens. Bet nu Kipru ir jāņem vienalga kādā veidā. Labāka saspēlētība būs vairāk vajadzīga pret tālākajām pretiniecēm.

Savu pirmo sieviešu volejbola spēli Jumtalapa redzēja OS-2008 pusfinālā :
"Nez, kā spēlē ASV, bet Brazīlija būs Olimpiskās čempiones!"

Turpinājums sekos, un diezgan regulāri! :)