Latvijas 1. pretiniece Kipra sāk gatavoties

24.04.12

Pirmdienas vakarā uz pirmo treniņu sanāca Kipras izlases kandidātes. Gatavošanās notiek valsts otrajā lielākājā pilsētā Limasolā, Spyros Kyprianou sporta centrā. 20. maijā tur risināsies EČ kvalifikācijas atbildes mačs Kipra - Latvija. Pirmā kvalifikācijas spēle notiks 12. maijā plkst 18:00 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā.

"Kipras nacionālā komanda varētu būt pieredzējušo spēlētāju maisījums ar jaunajām asinīm, kas nesen kļuva par Eiropas mazo valstu junioru čempionēm. Mēs cenšamies izveidot komandu, kas apvieno pieredzi un jaunības entuziasmu, tādējādi liekot pamatus nākotnei. Divās spēlēs pret Latviju mūsu mērķis ir spēlēt tik labi, cik vien iespējams, parādot no sevis to labāko. Pretiniece noteikti ir labāka komanda, tomēr mēs nezaudējam cerību", - tā saka Kipras izlases galvenais treneris Manoulis Roumeliotis (23.04.12 volleyball.org.cy).

Kipras izlasi trenē grieķu speciālists, kurš savulaik bija pazīstams pludmales volejbolists. 2008. gada Olimpiskajās Spēlēs viņš trenēja grieķu smlišu sieviešu pārus Koutroumanidou-Tsiartsiani un Karantassiou-Arvaniti. 2012. gada janvārī ar Kipras junioru izlasi viņš viesojās arī Latvijā.

Galvenais treneris uz gatavošanos ir uzaicinājis 19 spēlētājas :

Sofia Manitariou, Tetyana Timokhova-Siskou, Ioanna Leonidou, Zoi Konstantopoulou, Eftychia Irakli (5 no Apollon), Kalliopi Vassiliou, Panagiuta Kouta, Mariota Angelopoulou, Alexia Andreou (4 no Anorthosis), Despoina Konstantinou, Antri Iordanou, Irina Koudouna (3 no AEL), Andrea Charalambous, Chryso Vouvakou, Elena Mosfilioti (3 no AEK), Eleni Michael, Zafeiro Othonos (2 no Thoi), Eleana Petrou, Antonia Theoti (2 no Pafos).