Olimpisko ceļazīmju sagrābšana

28.05.12

Pēc kipriešu sakaušanas sieviešu volejbols nav beidzies! Tas turpinās citā dimensijā... Nupat noslēdzās cīņa par Olimpiskajām ceļazīmēm. Kā pēdējās kvalificējās Krievija, Koreja, Serbija, Japāna.

Kubas sociālisma agresija
Kubas izlases sastāvā nebija vairākas vadošās spēlētājas, jo nedrīkst (!!!) iesaistīt ārzemju klubos spēlējošās... Tādas bēgles šobrīd jau ir 13 gabalas. Tādējādi spēcīgāko sitēju izlase šoreiz īpašas ilūzijas neloloja. Taktika vienkārša : "sila est' - uma ne nado". Mačā pret Japānu tādā veidā gandrīz izdevās uzvarēt. Iegāza lielais kļūdu skaits (39). Pasaules labākā servētāja Yanelis Santos kattreiz blieza uz vienu punktu. Nabaga japānietes burtiski gūlās zem viņas šāviņiem - ja  vienu caursita, tad pretī stājās nākamā...

Japānas vēsais aprēķins
Pēdējā spēlē Japānai derēja zaudējums 2-3. Cita veida zaudējums neļautu kvalificēties. Uzvara bija neizdevīga, jo tad Olimpiskajās Spēlēs būtu "nāves grupa". Pēdējā mačā līdz 2:1 un 19-16 Japāna spēlēja ļoti labi un it kā virzījās pretī uzvarai. Bet tad pēkšņi sākās neizprotamas kļūdas un bezrūpīga spēle, kā rezultātā tika sasniegts vēlamais 2-3. Inside-volley.com komentētāji bija sašutuši par to, cik acīmredzami tika atdota spēle. Japānai līdzīga veida aprēķini ir raksturīgi... Japānas vēsā aprēķina lielākā cietēja bija Taizeme, kas pie jebkura cita rezultāta tiktu uz OS... Japānas izlases lielākās zvaigznes - settere Yoshie Takeshita (pat pēc briesmīgi uzņemtām bumbām viņa kaut kādā nestandartā tomēr pamanās tīri labi uzcelt) un universālā Saori Kimura (šoruden pirmoreiz spēlēs Eiropas klubā).

Eiropas čempioņu mocības
Kāpēc 2011. gada Eiropas čempionvienībai (Serbija) dažus mēnešus pirms OS ir jāmaļās pa diviem kvalifikācijas turnīriem? Piemēram, sieviešu basketbolā Eiropas čempiones uzreiz dabū ceļazīmi uz OS. Izšķirošajās cīņās par olimpisko ceļazīmi Serbijai nevarēja palīdzēt 4 svarīgas spēlētājas (Nikolic, Molnar, Malagurski, Antonijevic - visām traumas). "Eiropa nav universuma centrs", - postulēja kāds fans inside-volley.com pēc Taizemes negaidītās uzvaras pār Eiropas čempioni Serbiju. Pēdējā spēlē Serbija tomēr izmocīja savu ceļazīmi!

Krievijas triumfa gājiens
Nevarēja palīdzēt 2 svarīgas spēlētājas (Sokolova, Kosheleva - abām veselība). Tomēr pēdējā kvalifikācijas turnīrā tieši Krievija demonstrēja vispārliecinošāko sniegumu. Galvenais arguments ir 202 cm garā Ekaterina Gamova. Un tagad Evgenia Estes (exArtamonova) gatavojas kļūt par visu laiku pirmo volejbolisti, kura piedalīsies jau savās 6. Olimpiskajās Spēlēs.


Superzvaigzne no Korejas
Pēdējās kvalifikācijas spožākā zvaigzne Kim Yeon-Koung bija turnīra labākā punktu guvēja, labākā spaikere un labākā uzņēmēja. Izskatās viņa vienkārši grandiozi - īsta līdere un konkrēta zvaigzne. Arī viņas ķermeņa valoda ir ekstraklase. Nereti viņa tiek salīdzināta ar krievu Gamovu - savās izlasēs viņas ir garākās, labākās un skatāmākās... Fenerbahce sastāvā Kim Yeon-Koung šogad bija MVP un ieguva Eiropas klubu čempioņu kausu.


Olimpiskajās Spēlēs būs iespēja redzēt daudzas citas zvaigznes...

Vai mūsu jaunās volejbolistes vispār zina, kuras ir pasaules labākās? Liela daļa nezina! Nesen tika veikts pētījums amerikāņu vidusskolas basketbola komandās. Zēnu komandas basketbolisti ar putām uz lūpām uzskaitīja labākos NBA spēlētājus. Meiteņu komandas basketbolistēm bija lielas grūtības nosaukt labākās WNBA spēlētājas. Zēns par savu sporta veidu fano, bet tikmēr meitene par savu sporta veidu bieži vien interesējas tiktāl, ciktāl tas tieši attiecas uz viņu pašu.