Latvija - Kipra 3:0

12.05.12 Olimpiskais Sporta centrs
Eiropas čempionāta kvalifikācija
pirmās kārtas 1. spēle
Latvija - Kipra 3:0 [ + pēcspēles MATERIĀLI]

+ pārbaudes video pret All Stars izlasi....
PREVIEW
Izspēles kārtība. Pirmajā kārtā spēlēsim ar Eiropas mazo valstu čempioni - 12. maijā mājās un 20. maijā izbraukumā. Ja uzvaras tiks dalītas uz pusēm (setu attiecība netiks ņemta vērā), tad papildus tiks izspēlēts "zelta taibreiks". Uzvarētāja iekļūs 2. kārtā, kas risināsies septembrī.
Sekošana līdzi. Mājas spēle būs pieejama bez maksas klātienē. Dzīvais rezultāts - CEV lapā. Video tiešraide - Sportacentrs.com. LTV7 nebūs, jo šī spēle pārklājas ar Latvijas futbola kausa finālu. Izbraukuma spēlei būs arī dzīvais video kipriešu lapā.
Emocionālais fons. Latvijas Sieviešu volejbola izlase pēc 6 gadu pārtraukuma atgriežas Eiropas apritē. Kipras izlase pagāšgad pirmoreiz uzvarēja Eiropas mazo valstu čempionātā un izcīnīja iespēju pirmoreiz spēlēt Eiropas čempionāta kvalifikācijā.
Prognoze. Prognozēt mājas spēles rezultātu šoreiz ir fantastiski grūti, jo tas var būt jebkāds! Šaujot uz labu laimi : 3-1. Tikmēr bukmeikeri ir ļoti konkrēti : Latvia 1.03-1.05, Cyprus 9.25-11.00.
Trenera komentārs. "Mikroklimats komandā ir labs, līdz ar to rīt no komandas sagaidu to atdevi, kāda viņām ir šobrīd un to spēles dinamiku, kādu viņas ir parādījušas. Mērķis ir uzvarēt Kipru.", - saka Jānis Leitis, Latvijas izlases galvenais treneris, volejbols.lv.
Sastāvi. LAT-CYP iespējamie triecienSešinieki. Nebija īstas skaidrības, vai pretinieču slāvietēm (Timokhova un Koudouna) ir tiesības spēlēt abām. Drīkst būt viena naturalizētā, kura iepriekš ir spēlējusi citas valsts izlasē. Ja kāda no minētajām divām iepriekš nav spēlējusi citas valsts izlasē, tad abām ir tiesības spēlēt Kipras izlasē vienlaicīgi. Galu galā pretinieču 12-niekā nav Kipras izlases ilggadējā galvenā settere - ukrainiete Tanya Timokhova. Viņas aizvietotāja ir zemākas klases cēlāja - D.Konstantinou, kura iepriekš izlasē bija rezerviste. Mūsu jaunā zvaigzne Stepanova sākotnēji solīja ierasties 9. maijā, tomēr pēc tam datums tika pārcelts uz vēlāku laiku...
Kipriešu lidojums. "Piektdienas rītausmā Sieviešu izlase dosies garā ceļojumā uz auksto Rīgu. (...) Kipras misija ceļos visu nakti līdz Frankfurtei, un sagaidāms, ka Latvijas galvaspilsētā ieradīsies piektdienas pēcpusdienā" (volleyball.org.cy).
Plusi un mīnusi.
Kipras plusi :
+ labāka saspēlētība un saprašanās
+ teju visas vadošās kiprietes ir profesionālas volejbolistes
+ vadošās kiprietes spēlē vietējās līgas vadošajos klubos ar ārzemniecēm un viestreneriem
+ trīs kipriešu klubi katru sezonu spēlē Eirokausos
+ pagāšgad Kipra kļuva par Eiropas mazo valstu čempioni
Latvijas plusi :
+ augstāka meistarība
+ garāki augumi
+ divas spēlētājas ar EČ finālturnīru pieredzi
Kipras mīnusi :
- zemāka meistarība
- īsāki augumi
- nekad nav spēlējušas pat EČ kvalifikācijā
Latvijas mīnusi :
- izlase nav bijusi 6 gadus
- sliktāka saspēlētība un saprašanās
- tikai 2 (!) mūsējās ir profesionālas volejbolistes
- spēlētājas sabrauc kopā no visādām valstīm dažādā formā
- nevar palīdzēt : labākā volejboliste - Ativi, jaunā zvaigzne Stepanova, kā arī Dukule un Auziņa
- pilnā sastāvā ir īss laiks, lai sagatavotos

Iepriekšējie materiāli par pretiniecēm
Kipras izlases Privātbildes