Stepanova nespēlēs volejbolu

31.05.12 savārstījums

Mūsu jaunā zvaigzne Jekaterina Stepanova nu jau ir beigusi volejbolistes karjeru. Pēc tik fantastiskas sezonas viņa aiziet prom... Neticami, bet tā nu tas ir... Viņai dzīvē ir citas prioritātes.

Aizvadītās sezonas sasniegumi (dec 2011 - apr 2012) :
- ar Florida State iekļuva NCAA Indoor Final Four (komandu sportā kaut kas tāds mums nav bijis)
- iekļuva NCAA All-American Indoor 2nd Team (komandu sportā tāda atzinība mums nav bijusi)
- tika pasludināta kā Avsrglobal.com Global Player of the Year
- ar Florida State iekļuva amerikāņu smilšu komandu Final Four
- kopā ar pārinieci iekļuva amerikāņu smilšu pāru Final Four
- 3 amerikāņu Final Four 6 mēnešu laikā

Jumtalapa tika palaista tāpēc, ka publiski pieejamā informācija liecināja, ka šogad mums būs ļoti interesanta Latvijas Sieviešu volejbola izlase, kurai ir cerības kvalificēties EČ finālturnīram. "Izteikta līdere izlasē būs Olga Ativi no Krievijas līgas. Viņa jau ir devusi piekrišanu spēlēšanai izlasē... Ļoti nopietns pastiprinājums varētu būt Jekaterina Stepanova, kas atzīta par vienu no NCAA labākajām volejbolistēm", - izlases atjaunošanas preses konferencē 21.12.11 sabiedrību informēja galvenais treneris Jānis Leitis. Savdabīgi, ka par amerikāņu apjūsmoto Stepanovu mūsu mēdijos iepriekš nebija nekādas informācijas! Turpinājumā 4 mēnešus publiskajā telpā nekas neliecināja, ka Stepanova nevēlas spēlēt izlasē.

Īsi pirms amerikāņu smilšu finālturnīra Jumtalapai gandrīz apstājās sirds... "Stepanova šoruden uzsāks studijas Florida International University sporta menedžmenta maģistratūras programmā. Tur viņai būs tiesības vienu sezonu spēlēt smilšu volejbolu", - 20.04.12 fsunews.com publicētais nozīmē, ka mūsu jaunā zvaigzne ir gatava atvadīties no volejbolistes karjeras. "Stepanova saka, ka faniem nevajag ļaut sevi apmuļķot ar sporta laid-back enviroment", - šī jēgpilnā frāze sevī ietver atvadu sveicienu faniem un ieteikumu pārāk nesafanoties. [šobrīd tas viedais rakstelis jau ir pazudis, tāpēc tika izgūglēta un iemūžināta saglabātā kopija].

25.04.12 Jumtalapa nolēma nospļauties un vienkārši ļauties aktuālajam laid-back enviroment - 2012 AVCA Collegiate Sand Volleyball National Championships. Šajā sakarā amerikāņu foruma volleytalk.proboards.com jaunais lietotājs "sand" debitēja spēcīgi un izpelnījās arī vairākas uzslavas. Pēc tam radās shēma "sand" - "indoor" ar nolūku piespiedu kārtā "pārdot" Stepanovu krieviem vai azerbaidžāņiem. Amerikāņu volejbola eksporta lietpratējs "c4ndlelight" galu galā bija spiests atdzīts, ka Stepanova varētu spēlēt Polijā vai Vācijā, bet... Minētā shēma bija diezgan iluziora, jo amerikāņu maģistratūrā pieteikusies sportiste-studētgribētāja nedrīkst pieņemt aģentu vai runāt ar profesionālām sporta komandām - tā var pazaudēt bezmaksas studiju iespēju. Bet ja nu kāds izmanīgs azerbaidžānis noliek uz viņas galda elegantu līgumu?! Žēl, ka Amerika ir tik tālu no Azerbaidžānas...

30.04.12 FIU apstiprināja, ka Stepanova jau ir transfērējusies no FSU, un iekļauta FIU smilšu volejbola kamandā, kas startēs nākampavasar. Jumtalapa noskaidroja, ka Stepanovas iesniegumu (National Letter of Intent) ir iespējamas atsaukt ar Release Request Form, tomēr ir viena liela problēma - spēlētājai pašai tā forma ir jāparaksta...

16.05.12 Stepanova jau krietni sen bija informējusi LVF par saviem plāniem. Taču viņas plāni netika publiskoti, lai izvairītos no negatīvām emocijām. "Jekaterinas iespējamā atbraukšana jau izlases kandidāšu apzināšanas sākumposmā bija zem lielas jautājuma zīmes, jo spēlētāja, kā viņa pati informēja, šovasar nebija plānojusi doties uz Latviju", - Jumtalapai norādīja LVF izlašu koordinators Ainārs Dakša. "Ceram drīzumā viņu tomēr sagaidīt Latvijā un klātienē izrunāt visus jautājumus, kas skar volejbolu un sieviešu izlasi... Ja mēs runājam par Sieviešu izlases objektīviem mērķiem, kurus tuvākā nākotnē vēlamies sasniegt, tad Jekaterina izlasei ir vitāli nepieciešama".

Stepanovas pēdējās telpu sezonas laikā amerikāņu forumā volleytalk.proboards.com tika publicēts lērums pozitīvu komentāru par viņu, un tikai 1 negatīvs (no lietotāja "austintatious") : "Stepanovai arī ir jāgrib. Viņai ir tendence būt neieinteresētai, ja netiek spiesta". Tas varētu nozīmēt, ka viņa diezgan veiksmīgi slēpa savu intereses trūkumu par telpu volejbola spēlēšanu. "Uzskatu, ka telpu volejbols ir daudz, daudz vieglāks nekā smilšu volejbols [tātad telpu spēle nav tik interesanta]", - Stepanova atklāj 20.04.12 fsunews.com. Savukārt viņas patiesā seja tiek izgaismota feisbukā un draugos... Izglītība : "Grad School" [maģistratūra]. Mērķis : "I am working on becoming your BOSS!". Volejbola spēlēšana ir tikai insturments, ko viņa izmanto, lai sasniegtu to, ko patiešām vēlas. Sākotnēji viņa domāja turpināt studijas maģistratūrā turpat FSU, bet vēlāk izlēma tomēr pāriet uz perspektīvāko FIU, kur ar "studente-sportiste" statusu tiks pie bezmaksas studijām sporta menedžmenta maģistratūrā (nākampavasar varbūt pabumbos kādā smilšu turnīrā). No provinciālās Tallahassee viņa pārceļas un sporta metropoli Miami, kur ir daudz plašākas karjeras iespējas sporta menedžmentā. Un mērķtiecīgo jauno sievieti neviens neapturēs ceļā uz sporta biznesa karjeras virsotnēm Amerikā.

Nākotnes vīzija varētu būt sekojoša :
Kate sēž aiz Miami Heat galda un taisa naudu,
brīvākā brīdī nokož no hotdoga un noskalo ar kolu.

Tikmēr mazajai Latvijai sieviešu izlases sakarā šī ir liela traģēdija. Šopavasar izlases divpadsmitniekā bija tikai 2 profesionālas volejbolistes... Jekaterina Stepanova varēja būt veiksmīga profesionāla volejboliste un Latvijas izlases vilcēja, tomēr viņa sevi redz amerikāņu sporta menedžmentā...
Lielā Amerika atkal aprij Mazo Latviju!