Atmestās un Aizmirstās kandidātes

12.04.12

Vakar tika konstatēts, ka Latvijas Sieviešu izlases kandidāšu saraksts ir mainīts. Līdz ar to tuvākajā laikā tiks pamainīti Jumtalapas daži agrāk publicētie materiāli.

AIZMIRSTĀS - nesen pievienotas!

Līva Brīvule (86 191 middle blocker/hitter)
Bija aizmirsta, jo pagāšgad pēc amerikāņu universitātes absolvēšanas sāka strādāt par koledžas treneres asistenti. Pēdējā spēlēšanas gadā (2010) viņas NCAA statistika bija iespaidīga. Tomēr pēc tam neizvēlējās profesionālas volejbolistes karjeru. Šoruden viņa turpinās treneres karjeru un turklāt arī studēs amerikāņu maģistratūrā. "She currently will be training for the Latvian National Team from April to July 2012", - ziņo tntemple.edu

Dagnija Mediņa (91 183 middle blocker) North Florida, NCAA
Salīdzinot ar citām mūsu "amerikānietēm", divām ir liela priekšrocība - citām sezona beidzās jau decembrī, bet Mediņa un Stepanova turpina spēlēt pludmalē. Tādējādi uz izlasi varētu būt labāka sportiskā forma. Minētās divas piedalīsies NCAA labāko smilšu pāru čempionātā līdz 29. aprīlim.



Dagnija Mediņa ļoti impresīva - sākumā intervētājam roka jātur kabatā!

Krista Kraskura (92 175 outside hitter / libero) Hampton, NCAA
Savā pirmajā amerikāņu gadā viņai ir apbrīnojama statistika. Tātad talants ir liels. Kā hitterei gan augums pārāk mazs, profesionālajā volejbolā būtu labāk startēt kā libero. Bet universālums arī ir laba lieta. Viņas piemiršanas iespējamais iemesls : amerikāņu studentēm ir grūtības palīdzēt izlasei pavasarī un rudenī, jo turienes mācību iestādes ir ļoti stingras - jābūt uz vietas un viss. "Amerikāņi mūs uzskata par banānu republiku", - sūdzējās viena no mūsu sieviešu basketbola jaunatnes trenerēm, kad viņi atteicās palaist kādu spēlētāju uz izlasi. Visu laiku labākais sieviešu menedžeris Edgars Buļs savulaik pamanījās izprasīt Zani Tamani uz rudens basketbola EČ-2005 (tomēr īsi pirms svarīgā turnīra Tamane bija spiesta speciāli braukt uz Ameriku, lai piereģistrētos rudens semestrim, un pēc tam atpakaļ - tādējādi 2 aklimatizācijas burtiski torpedēja organismu).
Un arī ne tik reālas kandidātes : 

Kitija Megne (92 176 setter) Seminole State, NJCAA
Alise Lece (94 186 wing-spiker) Latvijas Junioru izlase
Laine Cielēna (93 186 middle blocker) Murjāņi, LAT
Madara Nemme (92 175 wing-spiker) Murjāņi, LAT
Žanete Šomase (93 178 setter) Murjāņi, LAT
Valērija Murzina (93 178)
Sofija Berezovska (93 179)



ATMESTĀS - nesen izslēgtas!

Ance Auziņa. Kā jau iepriekš tika ziņots, viņa nevar palīdzēt veselības dēļ. Ja izlase būtu labākajā sastāvā, tad vieta pamatsastāvā viņai visticamāk tomēr neatrastos. Kā reiz, domājot par cēlājas problēmas risināšanu, Jumtalapa nesen prātuļoja, ka Auziņu varbūt var pārkvalificēt par cēlāju. Tādējādi tiktu nošauts arī otrs zaķis - Auziņa varētu iet pamatsastāvā. Tagad nāksies iztikt.
Sanda Dzīle. Ja godīgi, nebija pārliecības, ka viņa šosezon vispār spēlē, jo pēdējā ziņa no Luksemburgas bija rudenī - kaut kas nav kārtībā ar licenci. Pēdējos gados viņa spēlēja apšaubāmās līgās. Tomēr izlasei cēlājas postenis ir vājā vieta, tāpēc šī settere varbūt varēja iekļūt pat pamatsastāvā. Jumtalapa jau pasteidzās viņu prezentēt, taču spēcīgais bio ātri vien zaudēja savu aktualitāti...
Viktorija Smirnova. Tāpat kā iepriekš minētā, arī Smirnova vienu sezonu ir spēlējusi Francijas virslīgā. Tagad spēlē Francijas 3. līgas līdervienības pamatsastāvā. Šīs uzbrucējas atmešana nav liela bēda.
Anastasija Donika. Šī centra spēlētāja daudzus gadus spēlē Beļģijas līgā, kur līmenis ir zems. Ja izlases centrā ir Dukule un Brīvule, tad ar viņām pilnīgi pietiek.
Liene Mellupe. Izlases galvenais treneris J.Leitis sūdzējās Sportacentram, ka amerikāņu koledžā viņa ir pārkvalificēta no cēlājas par uzbrucēju.
Ilze Liepiņlauska. Izlasē iekļūt nebija reāli, tāpēc viņa darbosies pludmalē. [izlases 1. treniņā tomēr piedalījās - 17.04.12 piebilde]