Mediņa un Stepanova amerikāņu smilšu Finālturnīrā

27.-29.04.12

Nosacītā dzīvajā spēlēm varēja sekot līdzi @FSU_SVB un @PepperdineWVB, daudz interesanti materiāli ir forumā - uz vairākām lapām! ........ karte un Stepanovas universitātes ziņas.


29.04.12 Trešā diena - pāru izslēgšanas spēlēs līdz pat finālam

Stepanova/Pardon - dalīta 3. vieta [seminoles.com].
1/2-fināls : #3 Stepanova/Pardon (FSU) vs #5 Ledoux/Roenicke (LBSU) 19:21, 21:17, 8:15.
1/4-fināls : #3 Stepanova/Pardon (FSU) vs #6 Burnham/Irvin (USC) 21:17, 23:21.
1/8-fināls : #3 Stepanova/Pardon (FSU) vs #14 Mediņa/Strack (UNF) 21:14, 21:13.

2012 All American Sand Volleyball 10-player Team (kreisajā malā - Jekaterina Stepanova)

PIRMS trešās dienas... Galvenās favorītes ir ar #2 izsētais pāris, jo tur plosās brīnumbērns - Summer Ross. 2010. gadā divu mēnešu laikā viņa uzvarēja u19 un u21 pasaules čempionātos! Stepanovas pāra reālākais mērķis - vismaz pusfināls. Trešās dienas prognoze ir riskants pasākums. Vadošie pāri pa trim dienām būs noguruši, bet vairākiem citiem spēcīgiem pāriem otrā diena būs brīva - "pirmajā dienā mums jānospēlē normāli, otrajā dienā varēsim atpūsties, bet trešajā būs jāspēlē lieliski", - apmierināts ir Hawaii universitātes treneris (volleytalk.proboards.com). "Par laimi, mēs esam ļoti labā fiziskajā kondīcijā", - priecājas Florida State trenere Danalee Corso (seminoles.com).


28.04.12 Otrā diena - komandu spēles līdz pat finālam

Stepanovas FSU komandai ''tikai'' 3. vieta [seminoles.com] . Komandas mērķis bija vismaz fināls.

PIRMS otrās dienas... Jekaterina Stepanova spēlē jau 2. finālčetriniekā 5 mēnešu laikā - "tas ir perfekti", - saka mūsu jaunā zvaigzne seminoles.com. Komandu čempionātā Jumtalapa prognozē Pepperdine uzvaru... Tomēr arī Stepanovas komandai ir ļoti reālas cerības dabūt Zelta medaļas. Abas komandas ir lielas favorītes.


27.04.12 Pirmā diena - pāru spēles pa apakšgrupām

Kā jau tika prognozēts, Stepanovas pāris uzvarēja visās trijās spēlēs [seminoles.com]. Vienā mačā gan gāja grūti - pēc zaudētā pirmā seta sagrāva otro setu, bet taibreikā no 11:13 izlīda uz 15:13. Savukārt tikmēr Mediņas pāris, pretēji prognozei, vienu maču pamanījās uzvarēt. Pēc pirmās dienas spēlēm notika jauna izsēšana - tagad Stepanovas pāris ir #3, bet Mediņas pāris - #14.

Dagnija Mediņa (labajā pusē), pāriniece, treneris - smilšu Finālturnīrā

26.04.12

Stepanovas universitātes mērķis - Čempioņu tituls [seminoles.com].

Turpmākajās dienās divas mūsējās - Latvijas Sieviešu volejbola izlases kandidātes - Dagnija Mediņa un Jekaterina Stepanova piedalīsies Amerikas studenšu smilšu finālturnīrā. No izlases viedokļa tas ir pozitīvi, jo viņas sasniegušas labu sportisko formu. Tomēr jāņem vērā arī tas, ka smilšu un telpu volejbolam ir sava atšķirīga specifika, un pāreja no viena uz otru nav nemaz tik viegla. "Smilšu volejbolā zem pēdām ir smiltis un nav apavu, līdz ar to ir pavisam savādāks lēciens", - ieskicē Stepanova (fsunews.com).

Smilšu finālturnīrā notiek divu veidu sacensības - komandām un pāriem. Piedalās 4 labākās komandas un 16 labākie pāri. Stepanovas komanda ir izsēta ar 2. numuru, bet Stepanovas pāris - ar 5. numuru. Mediņas pāris izsēts ar 13. numuru. Smilšu finālturnīru organizē nevis NCAA, bet gan AVCA, tomēr lietas būtība nemainās - tas ir augstākais līmenis. "Tie fani, kuri šogad nav redzējuši studenšu mačus, būs pārsteigti par augsto līmeni, it sevišķi 8 labākajiem pāriem", - sola Ali Wood Lamberson, ASV pludmales volejbola programmu direktore (usavolleyball.org).