Mūsu "francūzietes" Lana Sorokina un Ļubova Tihomirova

06.04.12

Latvijas izlases kandidātes spēlē arī profesionālās ārzemju līgās, kas diez ko nekotējās. Un tomēr tur līmenis ir augstāks nekā Baltijas līgā. Kā pirmā minama Lana Sorokina, kuru savulaik Latvijas izlasei ieteica (23.09.09 parsportu.lv) mūsu labākā volejboliste Olga Ativi (exTočko).

updated : 18.04.12

Lana Sorokina (84 182 outside hitter) Clamart, FRA 2
Savas gaitas ārzemēs Sorokina sāka NCAA 2. divīzijā, pēdējā 4. gada statistika. Pēc studiju beigšanas strādāja par galveno treneri amerikāņu koledžā. Pēdējos gados viņa ir vadošā spēlētāja franču Clamart klubā. Šosezon mūsējā tur ir vienīgā viesspēlētāja, varbūt tāpēc klubs ir tuvu izkrišanai. Un varbūt tāpēc nesen internetā parādījās Sorokinas spēles video. Ļoti noderīga varētu būt viņas labā serve.


Ļubova Tihomirova (86 188 opposite hitter) Saint Raphael, FRA 2
Savas gaitas ārzemēs Tihomirova sāka NAIA (zemāka ranga ASV studenšu līga), pēdējā 4. gada statistika. Grūti pateikt kā volejbolā, bet basketbolā NAIA līmenis ir aptuveni tāds kā NCAA 2.
Pēc studiju beigšanas sāka spēlēt Somijā. 2010-2011 sezonā spēlēja Francijas virslīgā, kur maz tika laukumā, jo tur bija spēcīga konkurence [Tihomirovas rezultatīvākās spēles protokols]. Šosezon viņa ir pamatsastāva spēlētāja vienā no labākajiem klubiem zemākas pakāpes līgā. Lejāk izliktajās bildēs redzams, ka viņai ir labs lēciens.