Latvijas pretinieces spēlē Eiropas līgā

06.07.12 Eiropas līgas noslēgumā Čehijai 1. vieta, bet Bulgārija 2. vieta... Pret šīm izlasēm mums rudenī būs grūti kaut ko darīt. Toties pret Ungāriju var mēģināt kaut ko aizķert.

Čehija, Ungārija, Bulgārija - mūsu pretinieces septembrī

08.06.12 Bulgārijas izlasei turnīrs sākas tikai šodien. Ierodas savā labākajā sastāvā. Sākotnēji tika izvirzīts mērķis Final Four, bet īsi pirms turnīra jau ziņo, ka vēlas būt divniekā. Lielākās zvaigznes ir Filipova, Vasileva, Yaneva, kā arī galvenais treneris - itālis Abbondanza. Filipova arī nākamsezon spēlēs visu laiku titulētākajā klubā Uralochka. Yaneva no Dinamo Moscow pārcelsies uz japāņu JT Marvelous. Vasileva no Bergamo pāries uz Ze Roberto trenēto brazīļu Campinas. Abbondanza pametīs Itālijas vicečempiones un nākamsezon strādās ar vareno azerbaidžāņu Rabita Baku.

01.06.12 Lielākai daļai no izlasēm Eiropas līga ir kā gatavošanās septembra EČ kvalifikācijai. Līdz ar to daudzas izlases šobrīd nav labākajā sastāvā un pārbauda tālākās rezerves. Ungārijai nav vairākas svarīgas spēlētājas, bet viņu lielākā zvaigzne Horvath spēlēs no otrās nedēļas. Čehijai no vadošajām spēlētājām tagad ir tikai trīs, toties ir 2  lielākās zvaigznes - Havelkova & Havlickova. Šogad viņas kļuva par Itālijas čempionēm, viena bija MVP kausa izcīņā, otra bija MVP līgas finālos. Yamamay Busto Arsizio klubā ar viņām strādāja itāļu treneris Parisi, kurš ir arī Čehijas izlases galvenais treneris. Nākamsezon Havelkova spēlēs ambiciozajā krievu Dinamo Krasnodar kopā ar ASV labāko volejbolisti Hooker. Savukārt iepriekšējās sezonas Čehijas labākā volejboliste Havlickova vēl nav izlēmusi par savu jauno klubu.